Ilyen a luxus olasz magánvasút

2022. január 13. 16:36 - arminvfabian

 italo1.jpg

Az új év kezdetén úgy gondoltuk, itt az idő kipróbálni valami izgalmasat, így tettünk egy kört az Italo magánvasút legmagasabb, Club Executive osztályán. Lássuk tehát, milyen élmény is volt!

Tovább

Viterbo, a templomok és terek városa

2021. december 22. 13:09 - arminvfabian

viterbo6.jpg

A pápaság történetében is fontos szerepet betöltő Viterbo kiváló helyszín lehet Rómából való egynapos kirándulásra. Legújabb cikkünkben igyekszünk összefoglalni a hozzávetőlegesen 67 ezer lakossal rendelkező városba való eljutás lépéseit, bemutatni a főbb látványosságokat, illetve javaslatot adni azzal kapcsolatban, hogy vajon Orvieto vagy Viterbo a megfelelőbb helyszín egy tökéletes kikapcsolódás számára.

Tovább

Ilyen a Michelin-csillagos nápolyi pizza

2021. december 03. 21:37 - arminvfabian

pizza1.jpg

Annyi mindent lehetne írni Nápolyról, Olaszország talán leghihetetlenebb városáról, hogy nem is lep meg a mondás, mely szerint ha valaki látta Nápolyt, akár meg is halhat – hisz gyakorlatilag minden fontos dolgot látott az életben. A rengeteg érdekesség közül azonban joggal emelkedik ki a nápolyi pizzák hírneve, így cikkünkben Nápoly kapcsán mi is ezen kérdéskörrel foglalkozunk, bemutatva néhány kiváló választást pizzériák tekintetében.

Tovább

Egy élettel teli és gyönyörű település (Sorrento)

2021. november 19. 16:20 - arminvfabian

sorrento2.jpg

Előző cikkünkben igyekeztünk szavakban, de főként fotókban és videó által bemutatni az Amalfi-part két híres településének szépségeit. Ma egy újabb helyszínre utazunk közösen a környéken, mégpedig Sorrentóba. És nem is kérdés, Sorrento egyáltalán nem marad el látványban Amalfitól és Positanótól!

Tovább

Positano és Amalfi: szebbet még nem láttam!

2021. november 08. 11:54 - arminvfabian

positano2.jpg

Persze nem egy utazós cikk – legyen akár Olaszországról szóló – kezdődik a fenti felütéssel, de jelen helyzetben túlzás nélkül, a clickbait igénye teljes hiányában választottam az adott címet. A jelen anyag témája ugyanis – az Amalfi-part, azon belül is Positano és Amalfi –  olyan látványosságokat nyújt, amelyeket korábban emlékezeteim szerint sehol máshol nem tapasztaltam meg. Lássuk is a két települést!

Tovább

Ezen az úton jártak a rómaiak 2300 éve

2021. október 29. 11:52 - arminvfabian

antica2.jpg

Legújabb cikkünkben két helyszínt mutatunk be: az egyik a Parco Regionale dell’Appia Antica, míg a másik a rendkívül hosszú múltra visszatekintő Via Appia Antica. Bár természetesen mindkét helyszín sokak által ismert, mind a park, mind pedig az út egyaránt olyan alternatívát kínál római időtöltés tekintetében, amelyek képesek lehetnek harcba szállni a főbb (és megszokott) látványosságokkal.

Tovább

Érdemes egyáltalán Orvietóba utazni?

2021. október 15. 18:27 - arminvfabian

orvieto1.jpg

Amennyiben egynapos kirándulások után nézünk Rómából, Orvieto valahogy mindig a listák kiemelkedő helyén szerepel. Az Umbriában található, 20 ezer lakosú helyszín igen népszerű a turisták körében, miközben híre a cittaslow mozgalom kapcsán is sokakhoz jutott el. A város ugyanis elkötelezett a lassabb életmód, a helyi szokások tisztelete és a lokális ételek fogyasztása mellett. De tényleg olyan lenyűgöző?

Tovább

A római „Margit-sziget” és az állatkert

2021. szeptember 30. 14:53 - arminvfabian

borghese4.jpg

Róma méltán híres gyönyörű történelmi és művészeti értékeiről, ám arról is, hogy turisták tömkelege özönli el a várost. Bár a járványhelyzet értelemszerűen drámaian érintette az olasz fővárost, a mostani tapasztalat azt mutatja, hogy újra kezd minden (legalább részlegesen) visszatérni a régi kerékvágásba: szelfizni akaró emberek sokasága áll a Trevi kútnál, színültig zsúfolt éttermekben ülnek a Pantheonnál, és persze hatalmas sorokban várnak a Vatikánnál. Nem csoda tehát, ha idővel valami másra vágyunk: nagyobb nyugalomra, több zöldre, idillibb környezetre. Jelen cikkünk pedig két (könnyen elérhető) lehetőséget mutat be: a Villa Borghesét, illetve az állatkertet!

Tovább

Ilyen a tengerpart Rómától 50 percre

2021. szeptember 16. 16:22 - arminvfabian

santa_severa_1.jpg

Amikor valaki olaszországi nyaralásban gondolkodik, elsősorban vagy a méltán híres nagyvárosok – Róma, Milánó, Nápoly, Firenze és társai – felé közelít, vagy az idilli tengerparti helyszínek iránt vágyakozik. Talán kevesebb olyan külföldi látogató van azonban, aki Lazio régióba utazna tengerparti üdülőhelyei miatt. De ha valaki amúgy is Rómában jár, miért ne ugorhatna le a tengerpartra? Santa Severa miatt nagyon is megéri ugyanis!

Tovább

Vonattal Rómába? Természetesen!

2021. szeptember 08. 11:14 - arminvfabian

foto_vonat.jpg

Bár a jelen cikk videós összefoglalója (az Italana induló Youtube csatornájának első epizódja) vizuálisan összefoglalja az utazás főbb részleteit, az alábbiakban néhány sorban olvashattok is a vonatozás főbb tapasztalatairól.

Tovább
11 komment
süti beállítások módosítása