Ezt az ÖT átverést kerüld el Rómában!

2023. július 28. 14:38 - arminvfabian

jametlene-reskp-q79xfgutffm-unsplash.jpg

Róma kétségkívül a világ egyik leghihetetlenebb városa, de ahogy minden turistáktól hemzsegő helyen, úgy sajnálatos módon itt is átverések sokasága merül fel. Ettől függetlenül a fővárost vétek kihagyni, viszont érdemes az utazásnak felkészülten nekivágni. Bízunk benne, hogy ez a rövid összefoglaló segíthet ebben. Tekintsünk meg öt tipikus római átverést!

Tovább
komment

Így utazz át a Francia Riviérára Olaszországból

2023. március 24. 17:59 - arminvfabian

whatsapp_image_2023-03-24_at_5_28_48_pm_1.jpeg

Olaszország és Franciaország között meglehetősen egyszerű az átjárás. Vannak azonban különösen is kényelmes megoldások, az pedig már csak bónusz, ha az egyik csodából (a gyönyörű Ligúriából) pillanatok alatt érhetünk át a másikba (a méltán hírhedt Francia Riviérára). Jelen cikkben ennek korántsem bonyolult lépéseit mutatjuk meg: így juthatsz el Franciaországba!

Tovább
komment

Melyik évszakban utazzunk Rómába?

2023. február 24. 16:14 - arminvfabian

roma1.jpg

Róma egy fantasztikus hely az év bármely szakaszában. Épp emiatt az egyszerű válasz lehetne az, hogy valójában bármikor utazhatunk az örök városba, mindig különleges élményekkel gazdagodunk. Ettől függetlenül vannak kevésbé és inkább ideális periódusok, jelen rövid cikkben pedig évszakok szerint gyűjtjük össze a leginkább optimális, és a talán nem szerencsés időpontokat. Lássuk tehát!

Tovább
komment

Meglátogattuk Dél-Olaszország titkos kincsét

2023. január 27. 14:50 - arminvfabian

parghelia_nyugalom.jpg

Calabria tengerparti helyszínei között Tropea az igazi sztár, így nem véletlenül mi is a nagyon népszerű üdülővárost néztük meg először. Csalódást pedig még véletlenül sem okozott, igaz szinte minden olyan jellemzőt is tartalmazott, amire számítani lehet egy hasonlóan híres hely esetében (sok utazó, zsúfolt – alapvetően túlárazott – éttermek és kocsmák, éjszakáig tartó mindennapok). Szerettünk volna tehát egy teljesen más hangulatú helyszínt is látni, így a Tropea szomszédságában eső Pargheliára esett a választásunk… és meg is találtuk Calabria egyik csodáját!

Tovább
komment

Az olasz város, ahol hagymás fagyit lehet enni

2022. december 23. 11:45 - arminvfabian

cipolla-di-tropea-1140x636.jpg

Amennyiben Olaszország a téma, általában elég hamar szóba hozza valaki a gelatót, avagy a fantasztikus olasz fagylaltot. És igen, méltán híres az olasz fagyi, a megszokott minőséghez viszont néhány alkalommal kuriózumok is párosulnak. Ilyen például a tropeai hagymás (vagy a szintén ott kapható tonhalas, ndujás) változat. Megkóstoltuk… hogy nektek ne kelljen!

Tovább
komment

Ezeken a helyeken találjátok a legjobb fagyit és tiramisut Rómában

2022. augusztus 05. 23:39 - arminvfabian

pompi3.jpg

Az előző cikkünkben részletesen bemutattuk az általunk legjobb ötnek vélt finom és olcsó római tésztahelyet, viszont jogosan maradt hiányérzet, hisz édesség nélkül nem teljes az olaszországi kaland. Legújabb cikkünkben tehát a desszertek felé fordulunk (elsősorban fagylalt és tiramisu felé), ugyancsak olyan helyekről beszerezve, ahol gyorsan és alapvetően olcsón tudunk nagyon is minőségi termékeket vásárolni!

Tovább
komment

Öt durván finom és olcsó római tésztahely

2022. július 01. 14:38 - arminvfabian

pasta1.jpg

Sokszor beszélek arról, hogy míg az Olaszországba utazó külföldiek szinte egyöntetűen a pizza iránt érdeklődnek először, a pizzák bár finomak, a leginkább talán mégis a különböző tésztákat kellene előtérbe helyezni – ott érezhető ugyanis az igazi áttörés, az olasz íz fantasztikuma a külföldihez képest. Nyilván nagyon nem mindegy azonban, hogy hol fogyasztjuk az adott tésztát, jelen cikk pedig egy kis segítséget kíván nyújtani olyan római tésztahelyek bemutatásával, amelyek megfelelő minőségűek, amúgy pedig nem is drágák. Lássuk is az ötös listát!

Tovább
komment

Öt csoda Liguriában – íme a Cinque Terre

2022. április 30. 11:46 - arminvfabian

cinque14.jpg

A római hétköznapokból kiszakadva egy újabb utazásra szántuk el magunkat, méghozzá az öt települést magába foglaló Cinque Terre látogatását megcélozva. Rómából az utazás néhány órát mindenképp igénybe vesz – ha például a legolcsóbb és leglassabb regionális vonatokkal utazunk, akkor körülbelül ötöt Pisában történő átszállással –, a megérkezés előtt pedig még egy megálló vár ránk La Speziában. A közel 100 ezer lakossal rendelkező La Spezia amúgy egy kiváló kiindulópont lehet az öt település meglátogatásához, nem csak azért, mert jutányosabb áron találhatunk szálláshelyeket, hanem azért is, mert egy alapvetően kellemes és élettel teli város, illetve egy olyan helyszín, ahonnan 7 perc alatt elérhető Riomaggiore, az első Cinque Terre település. A mai cikk viszont értelemszerűen nem La Speziáról szól (majd egy következő alkalommal), hanem a mesés Cinque Terréről.

Tovább
komment

Akkor tényleg szörnyű a Wizz Air?

2022. március 11. 18:50 - arminvfabian

wizz_air.jpg

A Wizz Air kapcsán a személyes tapasztalatokon túl legendák és hírek sokasága is kering, az Olaszországban is gyorsan terjeszkedő légitársasággal azonban sok esetben a legkézenfekvőbb opciónak tűnik az utazás. De válasszuk-e őket, vagy nézzünk alternatívák után? Íme a mi tapasztalatunk!

Tovább
komment
süti beállítások módosítása