Ezeken a helyeken találjátok a legjobb fagyit és tiramisut Rómában

2022. augusztus 05. 23:39 - arminvfabian

pompi3.jpg

Az előző cikkünkben részletesen bemutattuk az általunk legjobb ötnek vélt finom és olcsó római tésztahelyet, viszont jogosan maradt hiányérzet, hisz édesség nélkül nem teljes az olaszországi kaland. Legújabb cikkünkben tehát a desszertek felé fordulunk (elsősorban fagylalt és tiramisu felé), ugyancsak olyan helyekről beszerezve, ahol gyorsan és alapvetően olcsón tudunk nagyon is minőségi termékeket vásárolni!

Tovább

Öt durván finom és olcsó római tésztahely

2022. július 01. 14:38 - arminvfabian

pasta1.jpg

Sokszor beszélek arról, hogy míg az Olaszországba utazó külföldiek szinte egyöntetűen a pizza iránt érdeklődnek először, a pizzák bár finomak, a leginkább talán mégis a különböző tésztákat kellene előtérbe helyezni – ott érezhető ugyanis az igazi áttörés, az olasz íz fantasztikuma a külföldihez képest. Nyilván nagyon nem mindegy azonban, hogy hol fogyasztjuk az adott tésztát, jelen cikk pedig egy kis segítséget kíván nyújtani olyan római tésztahelyek bemutatásával, amelyek megfelelő minőségűek, amúgy pedig nem is drágák. Lássuk is az ötös listát!

Tovább

Öt csoda Liguriában – íme a Cinque Terre

2022. április 30. 11:46 - arminvfabian

cinque14.jpg

A római hétköznapokból kiszakadva egy újabb utazásra szántuk el magunkat, méghozzá az öt települést magába foglaló Cinque Terre látogatását megcélozva. Rómából az utazás néhány órát mindenképp igénybe vesz – ha például a legolcsóbb és leglassabb regionális vonatokkal utazunk, akkor körülbelül ötöt Pisában történő átszállással –, a megérkezés előtt pedig még egy megálló vár ránk La Speziában. A közel 100 ezer lakossal rendelkező La Spezia amúgy egy kiváló kiindulópont lehet az öt település meglátogatásához, nem csak azért, mert jutányosabb áron találhatunk szálláshelyeket, hanem azért is, mert egy alapvetően kellemes és élettel teli város, illetve egy olyan helyszín, ahonnan 7 perc alatt elérhető Riomaggiore, az első Cinque Terre település. A mai cikk viszont értelemszerűen nem La Speziáról szól (majd egy következő alkalommal), hanem a mesés Cinque Terréről.

Tovább

Akkor tényleg szörnyű a Wizz Air?

2022. március 11. 18:50 - arminvfabian

wizz_air.jpg

A Wizz Air kapcsán a személyes tapasztalatokon túl legendák és hírek sokasága is kering, az Olaszországban is gyorsan terjeszkedő légitársasággal azonban sok esetben a legkézenfekvőbb opciónak tűnik az utazás. De válasszuk-e őket, vagy nézzünk alternatívák után? Íme a mi tapasztalatunk!

Tovább

Viterbo, a templomok és terek városa

2021. december 22. 13:09 - arminvfabian

viterbo6.jpg

A pápaság történetében is fontos szerepet betöltő Viterbo kiváló helyszín lehet Rómából való egynapos kirándulásra. Legújabb cikkünkben igyekszünk összefoglalni a hozzávetőlegesen 67 ezer lakossal rendelkező városba való eljutás lépéseit, bemutatni a főbb látványosságokat, illetve javaslatot adni azzal kapcsolatban, hogy vajon Orvieto vagy Viterbo a megfelelőbb helyszín egy tökéletes kikapcsolódás számára.

Tovább

Ilyen a Michelin-csillagos nápolyi pizza

2021. december 03. 21:37 - arminvfabian

pizza1.jpg

Annyi mindent lehetne írni Nápolyról, Olaszország talán leghihetetlenebb városáról, hogy nem is lep meg a mondás, mely szerint ha valaki látta Nápolyt, akár meg is halhat – hisz gyakorlatilag minden fontos dolgot látott az életben. A rengeteg érdekesség közül azonban joggal emelkedik ki a nápolyi pizzák hírneve, így cikkünkben Nápoly kapcsán mi is ezen kérdéskörrel foglalkozunk, bemutatva néhány kiváló választást pizzériák tekintetében.

Tovább

Egy élettel teli és gyönyörű település (Sorrento)

2021. november 19. 16:20 - arminvfabian

sorrento2.jpg

Előző cikkünkben igyekeztünk szavakban, de főként fotókban és videó által bemutatni az Amalfi-part két híres településének szépségeit. Ma egy újabb helyszínre utazunk közösen a környéken, mégpedig Sorrentóba. És nem is kérdés, Sorrento egyáltalán nem marad el látványban Amalfitól és Positanótól!

Tovább

Positano és Amalfi: szebbet még nem láttam!

2021. november 08. 11:54 - arminvfabian

positano2.jpg

Persze nem egy utazós cikk – legyen akár Olaszországról szóló – kezdődik a fenti felütéssel, de jelen helyzetben túlzás nélkül, a clickbait igénye teljes hiányában választottam az adott címet. A jelen anyag témája ugyanis – az Amalfi-part, azon belül is Positano és Amalfi –  olyan látványosságokat nyújt, amelyeket korábban emlékezeteim szerint sehol máshol nem tapasztaltam meg. Lássuk is a két települést!

Tovább
süti beállítások módosítása